X, Grok’a Kullanıcıların İşini Kolaylaştıracak Yeni Özellikler Getiriyor

Dünyanın en popüler mikroblog platformu X, bundan bir süre önce “Grok” ismini verdiği yapay zekâ aracını kullanıma sundu. X Premium aboneleri, bir süredir bu yapay zekâ ile etkileşime giriyorlar. Gelen son haberler ise X’in Grok ile ilgili yeni planlarının olduğunu gözler önüne seriyor.

Bağımsız bir geliştirici, X’in Grok için çalıştırdığı bazı yeni özelliklere ulaşmayı başardı. Edinilen bilgilere göre X, Grok’u platform içine daha fazla entegre etmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda; Grok için yeni bir sohbet penceresi geliştiriliyor. Ayrıca Grok, hesaplarla ilgili bilgiler verip, bir paylaşımdaki tek bir kelime için sorgulama yapabilecek.

Grok’un yeni özellikleri işte böyle görünecek

Grok’un yeni özelliklerinden bir tanesi, hesaplarla ilgili bilgiler verebilecek olması. Bir hesabın üzerine dokunan kullanıcı, Grok’tan daha fazla bilgi isteyebilecek. Ancak Grok’un hesaplarla ilgili nasıl bilgiler vereceği şimdilik belli değil.

Üzerinde çalışılan bir diğer yenilik ise kullanıcıların, Grok’u küçük bir sohbet penceresi içinde kullanmalarını sağlayacak. Böylece kullanıcılar, bir yandan Grok ile konuşup, diğer yandan X’teki sayfalar arasında gezinebilecekler. 

Tespit edilen son özellik de bir kelime üzerinden Grok sorgusu yapılmasını sağlayacak. Bu özellik çeviri amacıyla da kullanılabilir gibi görünüyor.

X veya Elon Musk, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Yani Grok’un yeni özelliklerinin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik belli değil. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanması hâlinde sizleri yeniden bilgilendireceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir